Wed. Jun 19th, 2024

De meeste geleerden en drie van de vier beroemde imams van Madhavu [9] stellen dat volgens de hadith van Anasa (radiyalahu ‘anhu) cupping het vasten niet verbreekt, wat bewijst dat vasten oorspronkelijk verboden was voor mensen die vastten. Dit werd later toegestaan en Anas zelf werd tot deze standaard verheven.

Hijama (koken) tijdens het vasten
Abdullah bin ‘Abbas (radiyalahu ‘anhuma) zei: In een andere hadith zei Shaddad bin Aws (radiyalahu ‘anhu): “”

En in de woorden van Anas bin Malika (radiyalahu & # 039; anhu), zei: Toen ontmoette de Profeet (sallallaahu ‘alayhi wasallam) hem en zei: En Anas bin Malik (radiyallahu ‘anhu) nam een kom terwijl de jonge mannen.

Hijama Amsterdam neemt bloed uit het lichaam met een beker. Het is een bekend medicijn uit het medicijn van de Profeet (sallAllaahu ‘alayhi wasallam). De Profeet (sallAllaahu ‘alayhi wa sallam) zei:

Dus als de cupping effectief is in de cupping, de cupping valt samen met de exacte datum en het lichaam accepteert de behandeling, dan vindt de genezing plaats met de toestemming van Allah. Wanneer aan al deze voorwaarden is voldaan, wordt slecht bloed uit het lichaam verdreven. De Boodschapper van Allah (sallallaahu `alayhi wasallam) zei: “Dood hem.

Ibn Abbas zei dat de Profeet (sallallaahu ‘alayhi wasallam) de beker opende terwijl hij aan het vasten was in de staat van Ihram. Dit gebeurde tijdens de laatste bedevaart van de Boodschapper (sallallaahu ‘alayhi wasallam). Het was voorheen verboden zoals vermeld door Anas (radiyallāhu ‘anhu). Toen ontmoette de Profeet (sallallaahu ‘alayhi wasallam) hem en zei: “En Anas bin Malik (radiyallahu ‘anhu) nam een schaal terwijl hij aan het vasten was. Hij vastte later en stond het toe, zoals ook in de hadith van Shaddad bin Aws (radiyallāhu 'anhu), waaruit bleek dat het eerdere verbod was opgeheven. De meeste geleerden en drie van de vier madhav-imams stellen dat vasten niet wordt verbroken door cupping, volgens de Hadith van Anasa (Radiyalahu ‘Anhu), wat bewijst dat het vasten van vasten eerst verboden en later toegestaan was. En Anas zelf is enthousiast over deze norm .

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *