Tue. Apr 23rd, 2024

Er is de laatste jaren veel hype over elektrische scooters, maar is het echt een verstandige investering?

Kinderen zijn er dol op, maar zijn ze nuttig voor volwassenen die willen pendelen?

Veel pendelaars, waaronder studenten, houden van het gemak en de draagbaarheid van scooter kopen. Het lijdt geen twijfel dat de elektrische scooter een meer dan levensvatbare vorm van alternatief vervoer is geworden, en het is een blijvertje…

Dit komt omdat het goedkoop is om een elektrische scooter te bezitten, te bedienen en te onderhouden. Nu de gasprijzen stijgen, is elektriciteit een veel goedkopere energiebron.

Het enige echte nadeel van het bezitten van een elektrische scooter is de snelheid die ze normaal gesproken bereiken, meestal tussen de 18-25 mph, wat behoorlijk traag kan zijn. Als u echter alleen reist binnen een straal van 2 tot 3 mijl, dan is dit de perfecte oplossing.

Er zijn verschillende stijlen en merken op de markt, maar zoals in elke branche heb je je deel van slechte kwaliteit rip-offs en echte merknamen.

Enkele van de betere merknamen zijn: Razor, Schwinn, X-treme en Mongoose.

De typische standaardgarantie ligt tussen 1-3 maanden, met een garantie van 6 maanden op batterijen.

Batterijen zijn oplaadbaar, maar de gebruikelijke levensduur is tussen de 6 en 18 maanden, waarna ze moeten worden vervangen. Het is altijd verstandig om een extra batterij te kopen voor back-up.

Je kunt kiezen uit 100 watt tot 600 watt, waarbij de meest populaire modellen rond de 400-500 watt liggen. Hoe hoger het wattage, hoe meer gewicht de scooter kan duwen en hoe steilere heuvels hij aankan.

Heuvels zijn een belangrijke overweging bij de aanschaf van een elektrische scooter. Ongeacht het geleverde vermogen van de scooter, zult u een aanzienlijke snelheidsvermindering opmerken bij het oprijden van heuvels. Als je van plan bent om in een heuvelachtig gebied te rijden, dan is een elektrische scooter op gas een betere optie, zolang deze maar 49cc en minder is.

Juridisch worden elektrische scooters zeer gewaardeerd. De meeste staten reguleren elektrische scooters niet op dezelfde manier als bromfietsen en gasscooters, om het gebruik van hernieuwbare energie aan te moedigen en vervuiling te verminderen. Bovendien gebeuren er meestal veel minder ongelukken met elektrische scooters dan met scooters op gas.

De kosten voor het typische merkmodel liggen tussen $ 300 en $ 600, voornamelijk afhankelijk van het geleverde vermogen. Pas op met kopen op Ebay, omdat de scooter mogelijk niet wordt geleverd met een garantie of beschikbaarheid van onderdelen, twee zeer belangrijke factoren bij het overwegen van een aankoop.

Het komt erop neer dat elektrische scooters een zeer haalbare vorm van alternatief vervoer bieden, en iedereen die binnen een straal van 2-3 mijl pendelt, zou moeten overwegen er een te hebben.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *