Sat. Jun 22nd, 2024

 

Overweegt u zonnepanelen te kopen?

Ik denk dat we allemaal weten dat de zon een enorm krachtige entiteit is. Maar wist je dat het in één uur evenveel energie naar het aardoppervlak stuurt als de hele planeet in een heel jaar verbruikt? De toepassing van zonnetechnologie heeft tot doel een deel van die energie op te vangen en opnieuw te gebruiken en om te zetten in elektriciteit of warmte-energie.

Voordat u zelfs maar overweegt om zonnetechnologie toe te passen in de vorm van het kopen van een zonnepaneel of een reeks zonnepanelen, moet u ervoor zorgen dat uw huis of bedrijf efficiënt geïsoleerd is en voldoet aan de huidige normen voor dubbele beglazing, verloren isolatie, spouwmuurisolatie of massieve muurisolatie , een zuinige cv-ketel en andere energiebesparende maatregelen. U kunt subsidies krijgen voor de installatie van zonnepanelen, maar deze kunnen worden afgewezen als blijkt dat uw gebouw niet zo energiezuinig mogelijk is. U kunt gebruik maken van de zonne-energie door de zonne-energie passief op te vangen, maar dit houdt in dat u uw gebouw moet ontwerpen of herontwerpen om het meeste uit de zon te halen tijdens het heetste en zonnigste deel van de dag, meestal van 9.00 uur tot 15.00 uur. Bij het actief opvangen van de energie van de zon worden zonnepanelen gebruikt.

Welke soorten zonnepanelen zijn er dan? In principe zijn er twee soorten zonnepanelen; zonnepanelen voor waterverwarming (die gebruik maken van de energie van de zon om uw huishoudelijk water te verwarmen voor baden en verwarming), en fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit.

Zonne-waterverwarmingssystemen (ook bekend als zonne-energie) maken gebruik van zonnepanelen die meestal op uw dak zijn gemonteerd om water te verwarmen voor gebruik in en om het huis. Er zijn twee hoofdtypen waterverwarmingspanelen op zonne-energie (vlakke plaat en vacuümbuizen) die gebruik maken van water dat rechtstreeks wordt verwarmd en in het huis wordt gepompt. Vacuümbuizen zijn efficiënter dan versies met een vlakke plaat, dus zijn ze meestal kleiner, maar genereren ze evenveel warm water als het grotere alternatief. Een typisch systeem zou kunnen voorzien in een derde van de warmwaterbehoefte van een gezin, gebaseerd op een typisch gezin in een half vrijstaande woning met drie slaapkamers. Dit kan u momenteel tot € 100,- per jaar besparen. Dit komt bovenop het feit dat de Britse regering eigenaren van dergelijke systemen tot £ 200 per jaar betaalt in het kader van hun stimulans voor hernieuwbare warmte.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een zonnesysteem kiest; uw gemiddelde warmwaterverbruik, de oppervlakte van het dak op het zuiden, het bestaande warmwatersysteem en de diepte van uw zak – hoeveel kunt u zich veroorloven te besteden? Per persoon is ongeveer een vierkante meter collectoroppervlak nodig. Elke vierkante meter paneel heeft dan tot 60 liter watertankvolume nodig. De integriteit van het dak waar het moet worden geplaatst, is ook een overweging.

Fotovoltaïsche Zonnepanelen kopen (PV) werken door elektriciteit op te wekken uit de energie van de zon, die vervolgens kan worden gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien, of die tegen een financiële korting kan worden teruggeleverd aan het net. Ze kunnen dit doen door gebruik te maken van ultradunne en extreem zuivere lagen van een halfgeleider, meestal silicium. Er zijn drie basistypen PV-panelen; monokristallijn, polykristallijn en amorf. Ze zijn allemaal gemaakt van silicium, maar verschillen in de manier waarop het silicium wordt gebruikt.

Je hoeft de pv-panelen niet op een dak of muur op het zuiden te hebben staan, maar wel binnen een hoek van 90 graden en zonder hinder van bomen of andere gebouwen. De PV-panelen zijn aanzienlijk duurder dan hun in wezen “slim sanitair”, tegenhangers thermische zonne-panelen. De kosten voor het installeren van een systeem liggen doorgaans tussen de £ 8.000 en £ 15.000, afhankelijk van de grootte van het onroerend goed. De gerealiseerde besparingen bedragen momenteel ongeveer 40% van uw elektriciteitsbehoefte – hoewel dit afhankelijk is van de grootte van het geïnstalleerde systeem.

Er zijn natuurlijk veel dingen die u moet overwegen voordat u ervoor kiest om zonnepanelen of zelfs een zonneverwarmingssysteem te kopen, waarbij de kosten de belangrijkste overweging zijn. Ik kan een groot stuk papier en het uitvoeren van een kosten-batenanalyse ten zeerste aanbevelen. De langetermijnvoordelen voor uw persoonlijk budget, ecologische voetafdruk en toekomst op lange termijn zijn echter aanzienlijk.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *